22 Kasım 2009

Fırında Patates

Aslında bu yemeğin adını kolay patates koymalıydım:) Fırında patates denilince sanki fırında etli, üzeri kızarmış patates yemeği gibi düşünülebilir. Benim, vaktimin çok az olduğu- dün olduğu gibi- eve gelince hemen hazırlayabildiğim, bazen yemek yanına, bazen de ara sıcak olarak yaptığım pratik tariflerimden biri....

Gereken Malzemeler( 3-4 kişilik)
* 2 orta boy patates
* 2 adet havuç
* 1 çay bardağı krema (istenirse)
* yarım su bardağı tulum peyniri rendesi
* dereotu
* tuz, karabiber, kırmızı biber
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
*Havuç ve patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyup haşlayın.
*Isıya dayanıklı bir cam kaba haşlanmış dilimlenmiş patates ve havuçları yerleştirin
*Tuzunu, karabiberini ekleyip, üzerine bir kaç dal kıyılmış dereotu serpin.
*Bir çay bardağı kremayı patateslerin üzerine eşit dağılacak şekilde dökün, yağını ilave edin.
* Rendelenmiş peyniri de yerleştirdikten sonra kırmızıbiberle süsleyebilirsiniz.
175 derece ısıtılmış fırında peynirler eriyinceye kadar kadar pişirin.

Tulum peyniri yerine kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
Patates ve havucun tadını kapatmasın, fazla ön plana çıkmasın diye peynir rendesini yarım su bardağı ile sınırlı tuttum. İsteğinize göre bu miktarı arttırabilirsiniz.
Krema ilavesi daha yoğun bir kıvam veriyor...




Hiç yorum yok:

theme design by GeCe