28 Eylül 2012

Sebzeli Püreli Çanak Köfte


Yoğun geçen bir haftadan sonra haftanın son gününe geldik. Kış hazırlıklarından sonra bugünde biraz oyalayıcı ama çokta lezzetli bir tarif vermek istedim. Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz...

Gereken Malzemeler :
500 gr az yağlı dana kıyması
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
9-10 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon (dilediğiniz köfte baharatları)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet soğan
1 adet  kabak
1 yemek kaşığı domates salçası

Püre için :
3 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı


Hazırlanışı :
Soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Maydanozları yıkayıp ince ince kıyın. İki dilim bayat ekmeğin dış kabuklarını çıkarıp içini rondoda çekin veya ufalayın.
Kıyma,tuz, baharatlar, yumurta , ekmek içi ve kıyılmış maydanozla köfte hamurunu iyice yoğurun. Köfte hamuru iyice özleşmeli. Köfte hamurunu 1 saat dinlendirin.
Patates püresi için patatesleri ve havucu haşlayın.  Haşlanmış patates ve havucu ezin.
Tereyağı ve süt ilavesi ile püreyi hazırlayın.
Diğer bir kapta soğanı yemeklik doğrayın. Yağda soteleyin.
Sebzeleri küp küp doğrayın. Sırasıyla kabakları, biberleri ilave edip hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Köfte hamurundan çay tabağı büyüklüğünde parçalar hazırlayın. Bu parçaları muffin kalıplarının sırtına (arka kısmına) yerleştirin. Pişince içi çukur çanaklar oluşturmak için.
Bir tepsiye muffin kalıplarına yerleştirdiğiniz köfte harçlarını koyun.Üzerine sulandırılmış salça gezdirip köftenin dış kısımları pişinceye kadar 200 derece ısıtılmış fırında tutun(yaklaşık 15-20 dakika).
Fırından çıkardığınız köfteleri  muffin  kalıplarından çıkarıp ters çevirin. İçine püre yerleştireceğiniz çanaklar hazırlanmış olmalı.
Köfte çanaklarının içine önce püreden 1 yemek kaşığı kadar koyun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve en üstüne de sotelenmiş sebzeleri yerleştirin.
Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
200 derece ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar bekletin, fırından çıkarıp sicak servis yapın.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim ellerine emklerine saglik afiyetler olsun

*mehtap dedi ki...

nefis bir sunum,eline sağlık...

sevil şahin dedi ki...

of of bu lezzete valla ben hayır demem minecim ellerine sağlık enfes olmuş.
Afiyet bal olsun sana ve prensese
sevgiler

Tümay Öztürk dedi ki...

Amanın nefis bir görüntü bu Minecim! Ellerine sağlık demek az kalacak inan. kesinlikle en kısa zamanda bende yapacağım. Mügeciğimi de hala arayamadım:( ama hep aklımda. Çok öp benim için...

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık nefis bir görüntü sunumda harika
afiyetle
sevgiler

HaticeMutfakta dedi ki...

Tablo gibi görünüyor. Bu ne güzellik böyle insan yemeye kıyamaz valla:)) Ellerinize sağlık..

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

çok güzel görünüyor resimden gel al beni der gibi:))sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hem gorunumu guzel hemde sanirim lezzeti..Ellerinize saglik..

Unknown dedi ki...

Minecim muhteşem bir görüntü tablo gibi çokta lezizdir eminim:)))Elleri
ne sağlık,öpüyorum sizi...

Unknown dedi ki...

Ne yaptınız siz böyle enfes görünüyor gerçekten,şu an neredeyse yapasım geldi çok canım çekti:)elinize sağlık!

sarımutfak-hande dedi ki...

süper bişi bu :))) ellerine sağlık canım

Zeliha Dikmen dedi ki...

Denedim çokta lezzetli oldu ailecek çok beğendik çanak köfte tarifiniz için teşekkürler. Ellerinize ve emeklerinize sağlık...

theme design by GeCe