21 Şubat 2013

Doyuran Pasta

Torpil, pastiç ve şimdi de doyuran pasta... İzmir'de hangi pastahaneye gitseniz kolaylıkla bulabileceğiniz üç nefis lezzet. Doyuran pastayı İzmir'li Blog yazarı Sedef Hanım'da görmüştüm. Tarifi paylaşmadan önce onun ve yeğeninin bu pastayı Star TV' deki Soframız programında yayınlamasını bekledim. Onun  ölçülerini azaltarak denedim . Evde kalmış kakaolu keklerinizi de kullanabilirsiniz.

Arşivimde olması için kakaolu kek tarifini de vererek doyuran pastayı denedim. Derin dondurucuya koyup ani gelen misafirleriniz için kullanabileceğiz pratik ama çok doyurucu bir tarif...

Bu güzel tarifin orijinaline buradan, televizyon programında yapılışını izlemek için buradan bakabilirsiniz. 

Gereken Malzemeler :

Kakaolu Kek İçin:( 2 adet baton kek kalıbı için) 
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket (50 gr ) kakao
1 paket kabartma tozu

Pasta için:
1 kutu krema (200 ml)
2 yemek kaşığı çikolata kreması (Nutella kullandım)
2-3 damla acı badem aroması
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı tuzsuz antep fıstığı
1/2 çay bardağı hindistan cevizi
6-7 adet ince kıyılmış kuru kayısı
kuş üzümü
1 adet portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
kuru meyve miktarları isteğinize  göre değişebilir
 
Üzerine :
1 paket (80 gr) bitter çikolata
süsleme şekeri

 
Hazırlanışı :
Pasta için önce kakaolu keki hazırlayın.
Bunun için yumurtaları şeker ile çırpın. Üzerine yağı ve sütü ilave edip  çırpmaya devam edin. Kakaoyu, unu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.
Yağlanmış 2 adet baton kalıbına kek hamurunu dökün.
175 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Keki fırından alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan keki geniş ve derin bir kaba ufalayın.
Üzerine çikolata kremasını, 1 kutu kremayı ilave ederek yoğurun.
Pastanın içine kuru meyveleri, portakal kabuğu rendesini ilave ederek yoğurup streç filmin üzerinde sararak rulo şekline getirin.
Buzdolabında bir gün bekletin. Çıkarınca dilimleyin. Benmari usulu erittiğiniz çikolatayı dilimlerin üzerine kaşık yardımı ile sürüp süsleme şekeri serpin.
 

39 Değerli Yorum:

Çok iştah açıcı gözüküyor, bomba olmuş valla. Ellerinize sağlık.

Minemmm görüntü muhteşem:)senin elinden tadı da muhteşemdir mutlaka:)Benim tarifim olduğunu belirttiğin için de çoookkk teşekkürler:)zarif arkadaşım:)sevgiler...

Canım ilk kez sevgili Yeşim(yetur'da)
görmüştüm bu nefis pastayı inşallah tekrar aramıza döner.Ellerine sağlık
nefis görünüyor öpüyorum sizi...

Bunu bende seyrettim ve aklım kaldı muhakkak deneyeceğim. Sizinde ellerinize sağlık. Sevgiler :)))

Çok güzel bir pastaya benziyor yakın zamanda günüm olucak bu pastayı deneyip o gün yapmalıyım
Çok hoş bir ikram olur
Ellerinize sağlık sevgiler:)

Bende Bir izmirli olarak bu lezzete bayılırım.Sedef abla soframızda yaparken öldüm bitmiştim.Ellerine sağlık Mine abla en kısa zamanda bende yapıp nefsimi körertmeliyim :))

sevgiler.

Mine ablacım bugün seninle pişti olmuşuz vallahi:) Ellerine sağlık görüntü çok hoş.
Tarif gerçekten çok lezzetli. Şiddetle tavsiye edilir :))
Sevgiler.

Merhaba Mine Hanımcım,
Gerçekten görüntü müthiş ellerinize sağlık...
sevgilerimle,

Çok güzel Mine'cm ellerine sağlık.

Bir saat önce pasta krizine girip pelitten profiterollü pasta alıp geldim. 2 dilim yedim ama buda olsa yerim eline sağlık minem

Mine abla çok güzel olmuş.
İlginçtir ama ben evde kalan kekleri bazen böyle yaparım.Hatta geçenlerde yaptığım bir kekte bugüne kadar hiç yapmadığım unutkanlıklar yapınca hemen kırıntı oldu ve değerlendirildi:-)
çok güzel ve şık bir pasta.Bugün içimde yeni tarifler denemek fotoğraflar yüklemek var inşallah en en kısa zamanda birşeyler yazacağım..selamlar,sevgiler.

Mımmm nefis olmuş,ellerine sağlık canımm..Çok lezzetli bir tarif olmuş..

Güzelmiş paylaşan her iki arkadaşa da teşekkürler..

canim çayimin yanina aldim gel berraber icelim
ellerine saglik.

mükemmel görünüyor !!! ellerine saglik :)

görüntü mükemmel ellerinize sağlık:)

Nefiss bir pasta olmuş canım:)
Ellerine,emeğine sağlık.
Sevgilerimle..

nefis görünüyor çok cezbedici :) ellerine sağlık

Nefis bir pasta Minecim hem Sedef in blogunda hemde star da izledim. Ellerine sağlık.

Süper bir pasta eline sağlık canım

Keklerimi bu şekilde değerlendirmeyi ben de seviyorum. Genelde truff gibi yaparım ama böyle kalıp olarak hazırlamayı hiç düşünmemiştim. Çok güzel ve şık bir yöntemmiş. Ellerinize sağlık.

Ellerinize sağlık çok güzel bir pasta.

elinize sağlık.oldukça lezzetli görünüyor.sevgiler.

Görüntüsü süperr. Ellerinize sağlık.

Harika görünüyor canım.Mımmmm şimdi çayımın yanında harika giderdi...Ellerine sağlık.

süper görünüyor ,ellerine sağılık canım.

Doyuran ama aynı zamanda bomba.Sedocuğumunda ,sizinde elinize sağlık,Mine'cim.

Doyuran ama aynı zamanda bomba.Sedocuğumunda ,sizinde elinize sağlık,Mine'cim.

Mine ablacım off valla ne diyeceğimi bilemedim, gerçekten tek kelime ile muhteşemmm:). Olsa da yesek:)). Ellerine sağlık ablacım. Mügeciğimi ve seni kocaman öpüyorum..
Sevgiler:).
aslı

Nefis bişi bu kimbilir kaç tane yerim ben bunlardan
ellerine sağlık

Hımm İzmirin en meşur pastasını yapmışsın ellerine sağlık canım ben de çook severim. sevgilerimle...

nefis görünüyor elinize sağlık

nefis bende denedim harika olmuştu ellerinize sağlık sevgiler:)

Çok nefis görünüyor dondurucuda kalan kek parçalarını değerlendirmek harika olur fındık,fıstık,evde bulunan malzemeler iyi günler


Görüntü sunum süper ama çikolata kremasi nedir cok pardon?bilgilendirirmisiniz efenim...tesekkurler

Son yorumu ben yazdım fakat ismimi yazmayı unutmusum..Elif

Elif Hanım Merhaba, güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Çikolata kreması Nutella , Sarelle , Çokokrem vs. gibi ekmek üzerine sürülen çikolatalardan.. Sevgiler..

Tamamdir efem anlaşılmıştır efem tarif defterime gecirilmistir efem...Elif

Baton kek kalıbınızın ölçülerini ogrenebilirmiyim...

 

designed by GeCe for personal use of Mis Kokulu Lezzetler