20 Kasım 2014

Ispanaklı Havuçlu Tavuk Rulo


Biraz el oyalayıcı olsa da hem lezzeti hem de görünüşü ile çok severek yaptığım bir yemek tavuk rulo. İç malzemesini pazı , kırmızı biber ile de deneyebilirsiniz...
 
Gereken Malzemeler :
3 adet tavuk göğüs fileto
250 gram ıspanak
4 adet havuç
1 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz , karabiber
Marinasyon için :
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı soya sosu
1 adet soğan
Biberiye, taze çekilmiş karabiber
 
Hazırlanışı :
Göğüs filetoyu et dövücü ile inceltin.
Geniş bir kabın içinde zeytin yağını, yemeklik doğranmış soğanı, soya sosunu, taze çekilmiş karabiberi ve bir kaç dal biberiyeyi karıştırın.
Tavuk etlerini bu karışımın içinde 3-4 saat bekletin.
Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Yemeklik doğradığınız Sıvı yağda hafifçe kavurun. Tuzunu, karabiberi ekleyip ılınması için bir kenara alın.
Havuçların dış kısımlarını kazıyın, rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Sıvı yağda yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ilınması için bir kenara alın.
Tavuk göğüs etini düz bir tabağa alın. Üzerine ince bir kat ıspanağı onun üzerine de sotelenmiş havucu yerleştirip rulo şeklinde sarın.
Uçlarından açılmaması için  kürdan ile yada pişirme ipi ile bağlayın.  Tüm filetolara aynı işlemi yapın.
Tavada erittiğiniz tereyağında tavuk rulolarını hafifçe önlü arkalı kızartın.
Isıya dayanıklı bir kaba tavuk rulolarını yerleştirin.
Üzerine sulandırılmış salçayı gezdirip 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Pişen ruloları dilimleyerek servis yapın.
 


4 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

Eline sağlık tatlım

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Nefis olmuş canım eline sağlık :))

LEZZETİKRAM dedi ki...

harika gözüküyor Mine cim ellerine sağlık :) sevgiler

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Fotoğrafı her gördüğümde bayılıyorum, resmen tarifin lezzeti yansımış.

Emeklerine sağlık.

theme design by GeCe