29 Mayıs 2014

Acıkalı Lor Peynirli Rulo Poğaça


Acıka kahvaltı sofralarının en sevdiğim lezzeti. Sıcacık bir dilim ekmeğin üzerinde harika bir lezzet. Bu kez mis gibi bir poğaçanın içine eşlik etti... 
 
Gereken Malzemeler :
 Acıka için :
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz içi
1 çay bardağı galeta unu
2-3 diş sarımsak ( isteğe bağlı)
1 kahve fincanı zeytinyağı
Kimyon, karabiber, kekik, nane (dilediğiniz baharatları kullanabilirsiniz)

Poğaça hamuru için :
1 adet yumurta (sarısı hamurun üzerine sürülecek)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
125 gram eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

250 gram lor peyniri
kıyılmış maydanoz



 
Hazırlanışı:
Acıka için zeytinyağında salçayı hafifçe kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Üzerine cevizi ilave edip bir kaç kez karıştırıp ocağı kapatın. Galeta ununu ve baharatları ilave edip karıştırın soğuması için bir kenara alın.
Poğaça hamuru için yumurta beyazını, yoğurdu, sıvı yağı, eritilmiş tereyağını karıştırın. Unu ve kabartma tozu ilavesi ile yumuşak bir hamur tutun. Hamuru bir kenarda 15-20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru iki parçaya ayırın.
Her bir parçayı merdane yardımı ile yarım santimetre kalınlığında dikdörtgen şekilde açın .
Hamurun üzerine acıkanın yarısını sürün. Üzerine maydanoz ile karıştırılmış lor peynirini serpip rulo şeklinde sarın.
Rulonun kapatma yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun.
Diğer hamuru da aynı şekilde sarın.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp dilerseniz susam çörekotu serpin
Önceden 170 derece ısıtılmış fırının alt rafında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca dinlendirin . Ilınınca dilimleyip servis yapın.


27 Mayıs 2014

Karamelli Muhallebi

 
Serin, lezzetli bir tarif ile yeni bir haftaya biraz geçte olsa merhaba...Bu güzel tarif için  Gülay'a teşekkürler...
 
Gereken Malzemeler :
1 litre süt
6 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket krema

Karameli için :
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı krema
Üzerine :2 adet kare yaprak milföy
 
Hazırlanışı : 
Muhallebisi için, vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp, karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra, krema ve vanilyayı ekleyip mikserle beş dakika çırpın.
Kuplara veya kaselere paylaştırın.
Karameli için, şekeri tencereye ve direk ocağa koyup arada karıştırarak tüm şeker eriyip, karamel rengi alana kadar pişirin.
Şeker eriyince ocaktan alıp, kremayı ekleyip, karıştırın.
Kuplara paylaştırdığımız  muhallebinin üzerine dökün.
Milföyleri fırında  10 dakika kızartıp, çıkınca minik minik kırıp parçalayın.
Ilınan karamelli muhallebinin üzerine süsleyin.
Buzdolabında en az bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis edin.





theme design by GeCe