30 Haziran 2014

Çilekli Cheescake



Biraz gecikmişte olsa son çileklerle yapılabilecek bir tarif...
Porsiyonluk kalıplarda hazırladım. Dilerseniz  büyük bir kalıpta da yapabilirsiniz.
 
Gereken Malzemeler:
Tabanı için :
1 paket yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı çekilmiş fındık
80 gram tereyağı
Dolgusu için:
1 su bardağı çilek (püre haline getirilmiş)
250 gram süzme yoğurt
100 gram labne peynir
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı (tepeleme) un
1/2 su bardağı toz şeker
Üzerine:
1 paket çilekli jöle
2,5 su bardağı kaynar su
Çilek taneleri
 
Hazırlanışı :
Yulaflı bisküviyi rondoda ince çekin. Tereyağını ve fındığı ilave edip yoğurun.
Kelepçeli küçük kalıpların tabanına bisküvileri bastırarak yerleştirin.
Buzdolabında yarım saat bekletin.
Süzme yoğurdu ve labne peyniri bir kapta homojen hale gelinceye kadar karıştırın.
Şekeri ilave edip, eriyinceye kadar çırpın.
Unu ve çilek püresini ilave edip karıştırın.
Yumurtayı ekleyip çok fazla çırpmadan vanilyayı da ilave edip karışımı bisküvilerin üzerine paylaştırın.
Önceden 175 derece ısıtılmış fırının alt rafında yaklaşık 30-35 dakika pişirin(kalıpları  salladığınızda hamur koyulaşmış olmalı  ).
Kapağını açtığınız fırında soğuyuncaya kadar bekletin.
Soğumuş cheesecakelerin üzerine çilek dilimleri  yerleştirin.
Çilek jölesini kaynar suyun içine boşaltıp iyice karıştırın. İlk sıcaklığı çıkınca jöleyi cheesecakelerin üzerine boşaltın.
Bir gün buzdolabında dinlendirerek servis yapın.
 

28 Haziran 2014

Zarf Börek


Uzun bir zaman oldu bloğa yazmayalı. Yazamadığım günler de çok telaşlı, yorucuydu ama çok şükür ki hepsi geride kaldı...
Hepimize hayırlı Ramazanlar olsun, evinizin bereketi ve bolluğu hep daim olsun...
 
Gereken Malzemeler :
3 adet yufka
1 şişe maden suyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için:
250 gram lor peyniri
1 kase kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
Üzerine :
Susam , çörekotu

 
Hazırlanışı:
Maden suyu ile sıvı yağı karıştırın.
Başka bir kapta yumurta akını, maydanozu ve lor peynirini karıştırın.
1 adet yufkayı düz bir yere serip madensuyu karışımında sürün.
Diğer iki yufkayı da bu yufkanın üzerine üst üste koyup aralarına maden sulu karışımdan sürün.
Yufkanın kenarlarını ortada birleştirin zarf şekli verin.
Yeniden  maden sulu karışımdan sürün.
Peynirli harcı yufkaların ortasına kenarları boşta kalacak şekilde yerleştirin.
Yufkaların dört ucunu ortada birleştirip, böreği önce köşelerini birleştirecek şekilde kesin. Sonra kenarlarını tam oradan ikiye bölecek şekilde kesin.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Susam veya çörekotu serpip önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.



theme design by GeCe